ONTMOET HET BESTUUR

Jeroen van Wijngaarden

VOORZITTER & SPREKERSCOÖRDINATOR

Als trainer gebruik ik vaak TEDtalks voor kennisoverdracht in mijn trainingen. Ik kan het zelf vertellen maar soms kunnen anderen dat beter. Ik was bij de eerste TEDx in Gouda. Die was klein en informeel en dat vond ik leuk. Ik wilde graag meedoen om een volgend evenement te organiseren.

Inspireren en inspiratie zijn ongelofelijk belangrijk in mijn leven. Ik wil vuurtjes aansteken bij mensen. Het gaat mij om groeien, ontwikkelen en verbinden. Ik denk dat het leven er leuker van wordt. Als ik iemand niet alleen zie spreken maar ook zie optreden, dan word ik daar heel gelukkig van. Het coachen van de sprekers is bijna het leukste van alles.

Maarten Walraven – Freeling

VRIJWILLIGERSCOÖRDINATOR

Ik keek vaak naar TED-filmpjes van sprekers zoals Oliver Sacks en Sir Ken Robinson. Een vriend en ik bedachten dat we dit ook wilden doen. In Manchester en Zwolle organiseerde ik een aantal TEDx evenementen. Sinds kort woon ik in Gouda. Ik zocht contact met mensen die bij de vorige TEDxGouda betrokken waren. Nu ben ik de licentiehouder en vrijwilligerscoördinator.

Er staan sprekers met verschillende achtergronden, interesses en ideeën op het podium. Met TEDx Gouda willen we dat mensen uit hun eigen bubbel breken. De X van TEDx staat ook voor actie. Niet alleen het idee maar ook de follow up, dat er verbinding wordt gemaakt en tot actie leidt.

Dorotheé Beens

MARKETING & COMMUNICATIE

Zodra ik aan TEDx denk, staat er een stuiterend en enthousiast meisje in mij op.

In gedachten zie ik mensen met een big smile, druk pratend met elkaar. Ik zie energie, ontdekken, blijheid en verbinding.

Tijdens de eerste vergadering dacht ik, wat een bak werk. Dit is niet verstandig, dit moet ik niet doen. Maar toen er gevraagd werd wie mee wilde doen, was ik de eerste die mijn hand opstak. Ik wil graag iets voor Gouda doen. De stad waar ik ben geboren en getogen, de stad waar ik happy ben. Bij zo’n groot evenement heb je elkaar nodig, bestuur, mediateam, alle vrijwilligers. We doen het samen.

Peter Sliedrecht

SCHATBEWAARDER

Mijn jarenlange ervaring in het organiseren van events voor onder meer de patiëntenvereniging waarvan ik in het bestuur zat, wil ik gebruiken bij de organisatie van deze TEDx in Gouda. Ik wil creatief bijdragen aan een geslaagd event, de figuurlijke kleur van de stad en regio bij elkaar brengen.

Het organiseren van TEDx in Gouda is voor mij heel waardevol. Een mooi initiatief om op lokaal en regionaal niveau mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Maar ook om enthousiaste mensen die iets te vertellen hebben, een platform te bieden. Een event als TEDx heeft meer impact dan de zeepkist voor het stadhuis.

Peter Stooker

SPONSORSCOÖRDINATOR

Twee jaar geleden was ik bij de eerste TEDx in Gouda. Het was een fantastische dag met goede sprekers. Ik ontmoette interessante mensen waar ik nu nog steeds contact mee heb.

Nu ben ik zelf betrokken bij de organisatie. We zitten in een fase waarin de volle omvang van het evenement zichtbaar wordt. Dan komt 1 september ineens heel dichtbij.

Samenleven doe je niet in je eentje. Ga op zoek naar andere geluiden en stel je open. De kracht en de snelheid waarmee je dingen kan ontwikkelen zijn dramatisch groter als je dat niet in je eentje doet. Samen in en voor Gouda.