De kans op een kijkje achter de schermen

De kans op een kijkje achter de schermen

De kans op een kijkje achter de schermen 600 600 Dorothee Beens

Toen Dorotheé Beens me vroeg om mee te helpen met de organisatie van TEDxGouda was ik gelijk enthousiast. Enerzijds natuurlijk om het fenomeen TED zelf. Al jarenlang kijk ik de filmpjes, meestal doordat ze voorbijkomen op Facebook en LinkedIn, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van talks over het langstlopende onderzoek naar geluk via een talk over hoe je een betere luisteraar wordt tot het ontzettend grappige verhaal van Tim Urban over uitstelgedrag.

Steeds als ik een filmpje kijk, leer ik daar weer iets van. Ik probeer het toe te passen in mijn eigen leven of ik besluit meer over het onderwerp of van de spreker te lezen. Het zet me altijd aan het denken en dat vind ik elke keer weer ontzettend leuk om te ervaren.

Maar er waren voor mij meer redenen om mee te doen. Zo ben ik ontzettend nieuwsgierig; het leek me wel wat om een kijkje achter de schermen te nemen. Verder ben ik nogal een regeltante. Ik ben gek op lijstjes en actieplannen en deadlines en afstrepen en oplossen! En bij een evenement als dit kan ik me helemaal uitleven. Zo pas ik op de inbox van info@tedxgouda.com: grote kans dat je bericht van mij terug krijgt, als je daar iets naartoe stuurt. Ik zorg ervoor dat berichten op social media worden gedeeld, dat de sprekers alle informatie ontvangen  en dat de gastenlijst up to date is. Om maar wat te noemen.

En de meest belangrijke reden is dat ik weer nieuwe mensen leer kennen! En mensen die ik al een kende, nu weer een stukje beter te leren kennen. En dat maakt mijn leven weer een stuk rijker.

TEDxGouda is vooral het resultaat van een groep enthousiaste vrijwilligers, die zich allemaal op hun manier en met hun eigen talenten inzetten om van TEDxGouda op 1 september a.s. een geweldig evenement te maken. Ik ben blij dat ik onderdeel van dat team mag zijn.

Met zowel lokale als internationale sprekers staat er een programma om trots op te zijn, om je te laten inspireren en om van te genieten. Laat je net als ik inspireren, verrassen en leer weer iets nieuws! Mis het niet en scoor hier je kaart. Tot 1 september!