De kop is er af!

De kop is er af!

De kop is er af! 2400 1602 Dorothee Beens

TEDxGouda wil iedereen de kans geven om te spreken, helaas kunnen we niet iedereen het grote podium bieden. Om toch zoveel mensen de gelegenheid te geven hun idee met de wereld te delen houden we zogenaamde ‘Pitchavonden’. Voor een klein gezelschap mogen mensen hun idee in 5 minuten uit de doeken doen. We hebben dinsdag 18 april 6 sprekers aan het woord gehad. Als dit de voorbode is voor de volgende 2 avonden, gaat het bestuur het zwaar krijgen om een keuze te maken. Gelukkig is er hulp uit het publiek, zij konden via een formulier laten weten wat zij van de ideeën en de sprekers vonden. Na een hartelijk welkom door Jeroen (vz) en een welgemeende dank naar Ramon en Miranda voor het gebruiken van hun prachtige ruimte, is het de beurt aan de sprekers.

De spits afbijten

Cees Verbree bijt de spits af en legt uit dat commercieel toegevoegde  waarde ervoor zorgt dat wanneer de ander jouw visie begrijpt, de verbinding is gemaakt.

De kern van het betoog van Maurice de Korn is eenheid, hij roept de mensen op zich te verbinden met de mensen om hen heen.

Danielle Verzijl biedt hulp daar waar verbindingen juist mis dreigen te gaan, en heeft ideeën om geestelijk en lichamelijk geweld bespreekbaar te maken onder jongeren.

Céline Kun benadrukt de kracht van jongeren, zelfs wanneer zij uit oorlogsgebieden komen en ondanks alles het verschil weten te maken.

Hedwig Schipperheijn nam ons mee hoe ‘regionomie’ ervoor zorgt dat zij haar grote droom gaat verwezenlijk, namelijk het bouwen van een ecodorp.

Dat een bestuurskundige en een imker meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste gezicht denkt, vertelde Ramon Hagendoorn als laatste sprekers.

Napraten

Na afloop was er genoeg stof om met de sprekers over na te praten en bleken er direct verbindingen te worden gelegd. Meerdere sprekers gaven aan dat het doel was om op 1 september in de schouwburg te staan, maar door de contacten die zijn gelegd en de feedback die was gegeven om het verhaal nog scherper aan de man te brengen, hun deelname aan dit avontuur eigenlijk al geslaagd is.

Al met al een prachtige avond, het smaakt naar meer!

Bekijk hier de beelden van deze mooie avond.