Happily Healthy

Happily Healthy

Happily Healthy 500 500 Liane Baltus

In de lichte, open ruimte van sportschool Living Well Gouda XL wordt druk gesport. In de loungebar zitten mensen met een drankje en praten met elkaar. Op 12 oktober a.s. is hier in een van de zalen de volgende TEDxGoudaSalon en wij zijn op bezoek bij Jurriaan Sarink, clubmanager bij Living Well.

TEDxGoudaSalon

Jurriaan: ‘Peter Stooker zit in het bestuur van TEDxGouda en sport hier. We raakten aan de praat over TEDxGouda en de Salons. En dat is niet voor niets geweest. Living Well is een mooie locatie voor zo’n TEDxGoudaSalon met als thema Happily Healthy – gelukkig gezond. Dit thema past bij onze doelstelling met de sportschool. We willen meer aanbieden dan sport alleen. Vriendschappen ontstaan in onze community. Sporten en voeding helpen als je niet lekker in je vel zit. Bij ons komen mensen die hebben besloten aan hun gezondheid te werken.’

Zelf kijkt Jurriaan graag inspirerende en interessante video’s zoals TED Talks, vooral de filmpjes over hoe je jezelf kunt ontwikkelen en verbeteren. Sarink: ‘Ik vond het leuk om het filmpje van Thomas Runhart over eSports terug te kijken. Over een andere manier van sporten.’ Runhart was een van de sprekers van het grote TEDxGouda evenement in de Goudse Schouwburg op 1 september 2018.

Meer dan sporten alleen

Jurriaan Sarink

Living Well Gouda host het evenement en TEDxGouda organiseert het. Jurriaan: ‘Het thema gaat over wat wij ook doen: sporten en werken aan je gezondheid. Het event is verdeeld in twee blokken. Het eerste deel gaat over je mentale gezondheid, hoe stuur je wat je kunt en wat je wilt. Het tweede deel gaat over fysieke gezondheid.’ Sarink: “We willen naast sport ook extra’s bieden aan onze leden. Dat TEDxGouda een Salon bij ons wil organiseren zien wij als een mooie gelegenheid informatie te delen met onze community. Door ruimte te bieden aan dit soort evenementen willen we laten zien dat we meer zijn dan zomaar een sportschool.”

De TEDxGoudaSalon is toegankelijk voor iedereen, je hoeft dus geen lid te zijn van Living Well Gouda. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Living Well. Meer informatie kun je ook vragen bij de balie van de Living Well XL-vestiging.

Interactief

Tijdens het evenement wisselen live-talks van sprekers en video’s elkaar af. Elke talk en video raakt het thema Happily Healthy. Er is veel ruimte om met elkaar te verdiepen en vragen te stellen. Na een korte pauze is er een activiteit in dezelfde zaal. Een interactieve TEDxGoudaSalon dus. De exacte inhoud van het programma en de namen van de sprekers worden de komende weken bekend gemaakt.

Jurriaan: ‘We hebben in het verleden wel workshops georganiseerd, maar niet iets zoals een TEDxGoudaSalon. We zijn van plan ook zelf dit soort events te gaan doen dus we kijken goed mee hoe de organisatie van TEDxGouda dit in elkaar zet. Deze TEDxGoudaSalon is strak georganiseerd, maanden van tevoren is alles al vastgelegd. Ik denk wel dat het aansluit op de mensen die hier sporten.’ De leden van Living Well Gouda trainen verspreid over vier clubs in Gouda en Boskoop. Het is de missie van de sportschool om zoveel mogelijk inwoners in die regio te helpen met het werken aan hun gezondheid. Veel van de trouwe leden zijn 40+. Volgens Jurriaan zijn zij zeer geïnteresseerd in het onderwerp Happily Healthy.

Happily Healthy

Jurriaan: ’Ik ben heel benieuwd naar de reacties van mensen en hoop dat het de drempel naar de sportschool verlaagt. Sporten doe je voor jezelf maar het levert je ook sociale contacten op. Als je twee of drie keer per week komt sporten, kom je vaak dezelfde mensen tegen. Je krijgt dan toch een bepaalde band met elkaar. We zijn een community als het ware. Ik denk dat wordt onderschat wat voor effect dat heeft.’

Corinne Hamoen


TEDxGoudaSalon Happily Healthy
Living Well Gouda XL
Zaterdag 12 oktober 2019
15:30 tot 18:30 uur


Wil je deelnemen aan de TEDxGoudaSalon bij Living Well? Dat kan! Voor 10 euro kun je erbij zijn! Tickets zijn verkrijgbaar op de website van Living Well.


TEDxGouda organiseert Salons bij bedrijven, stichtingen en non-profit organisaties. Neem contact met ons op voor meer informatie.