ONTMOET HET BESTUUR

Dorotheé Beens

VOORZITTER & SPREKERSCOÖRDINATOR

Zodra ik aan TEDx denk, staat er een stuiterend en enthousiast meisje in mij op.

In gedachten zie ik mensen met een big smile, druk pratend met elkaar. Ik zie energie, ontdekken, blijheid en verbinding.

Tijdens de eerste vergadering dacht ik, wat een bak werk. Dit is niet verstandig, dit moet ik niet doen. Maar toen er gevraagd werd wie mee wilde doen, was ik de eerste die mijn hand opstak. Ik wil graag iets voor Gouda doen. De stad waar ik ben geboren en getogen, de stad waar ik happy ben. Bij zo’n groot evenement heb je elkaar nodig, bestuur, mediateam, alle vrijwilligers. We doen het samen.

Maarten Walraven – Freeling

VRIJWILLIGERSCOÖRDINATOR

Ik keek vaak naar TED-filmpjes van sprekers zoals Oliver Sacks en Sir Ken Robinson. Een vriend en ik bedachten dat we dit ook wilden doen. In Manchester en Zwolle organiseerde ik een aantal TEDx evenementen. Sinds kort woon ik in Gouda. Ik zocht contact met mensen die bij de vorige TEDxGouda betrokken waren. Nu ben ik de licentiehouder en vrijwilligerscoördinator.

Er staan sprekers met verschillende achtergronden, interesses en ideeën op het podium. Met TEDx Gouda willen we dat mensen uit hun eigen bubbel breken. De X van TEDx staat ook voor actie. Niet alleen het idee maar ook de follow up, dat er verbinding wordt gemaakt en tot actie leidt.

Liane Baltus

MARKETING & COMMUNICATIE

TEDtalks zijn een grote inspiratie voor mij. Verplichte kost zou je kunnen zeggen. Ik vind het belangrijk om me dagelijks te voeden met wijze woorden van anderen. Alleen als je openstaat voor wat anderen vertellen, kun je groeien in je verbinding met jezelf en daardoor ook met anderen.

Als schrijver ben ik dagelijks bezig met woorden. Ook dan is het belangrijk de juiste woorden te kiezen, zodat echte verbindingen ontstaan. Bezielde communicatie raakt mensen vanbinnen. Dat is wat ik samen met een team vrijwilligers wil bijdragen aan TEDxGouda.

Peter Stooker

SPONSORSCOÖRDINATOR

Twee jaar geleden was ik bij de eerste TEDx in Gouda. Het was een fantastische dag met goede sprekers. Ik ontmoette interessante mensen waar ik nu nog steeds contact mee heb.

Nu ben ik zelf betrokken bij de organisatie. We zitten in een fase waarin de volle omvang van het evenement zichtbaar wordt. Dan komt 1 september ineens heel dichtbij.

Samenleven doe je niet in je eentje. Ga op zoek naar andere geluiden en stel je open. De kracht en de snelheid waarmee je dingen kan ontwikkelen zijn dramatisch groter als je dat niet in je eentje doet. Samen in en voor Gouda.

Met dank aan: