TEDxGouda eerste editie

TEDxGouda eerste editie

TEDxGouda eerste editie 150 150 Dorothee Beens

De Amerikaanse architect Richard Saul Wurman constateerde in 1984 dat de werelden van Technology, Entertainment en Design (TED) steeds meer met elkaar verweven raakten. Hij nodigde mensen uit om tijdens een vierdaagse conferentie ‘ideas worth spreading’ te presenteren. In 2009 lanceerde TED onafhankelijk georganiseerde evenementen. Inmiddels zijn er honderden TED-talks gehouden over de hele wereld. Bekijk bijvoorbeeld de Nederlandse TED-talks.

TEDxGouda 2016

In de nazomer van 2016 vond de eerste editie van TEDx Gouda plaats, 1 september 2018 zal de 2e editie plaats vinden. Een TEDx-event heeft als doel om verbindingen te leggen tussen mensen en ideeën op lokaal niveau. Zo’n honderd bezoekers kunnen tijdens het evenement luisteren naar inspirerende presentaties en daarna zijn de opnames daarvan te bekijken via het YouTube-kanaal van TEDx.

2018 DOE MEE!

Wil je spreken over je idee dat de wereld (of in ieder geval een deel daarvan) kan verbeteren of ken je iemand met een goed verhaal? Of wil je bijdragen aan de organisatie? Meld je dan hier aan!