Bekijk de talks, de aftermovie en de foto’s!

Maaike Hoogewoning

Wat betekent het om te opereren in een wereld van leven en dood? En hoe ga je met je ervaringen om als je weer thuis bent? Maaike laat in haar talk zien dat humor een manier is om ermee om te gaan, zowel in oorlogsgebied als thuis.
Maaike Hoogewoning is militair en diende in Afghanistan als Operatie Assistent. Ze is auteur van het boek Oorlog in de operatiekamer.

Jorien Soepboer

Wat betekent het wanneer het boek dat je gebruikte om kunstgeschiedenis te leren slechts een handvol vrouwen bevat? En wat betekent het als je als directeur besluit vrouwelijke kunstenaars centraal te stellen in het museum?
Jorien Soepboer wijst in haar talk niet alleen op een gat in de kunstgeschiedenis, maar ook op een manier om dat gat te dichten. Jorien is junior conservator bij Museum Gouda.

De aftermovie in Cinema Gouda met een impressie van TEDxGoudaWomen 2019.

Video:
Tijmen van Berk

TEDxGoudaWomen 2019 – Bold & Brilliant – in foto’s!

Fotocredits: Francis Frionnet

Onze sponsors met hun stands!

De video in Cinema Gouda waarin voorzitter Dorotheé Beens ons event aankondigt.

Video:

Wat was het programma van TEDxGoudaWomen?

  • Op het witte doek toonden we deze middag een gedeelte van de livestream van TEDWomen 2019 dat van 4-6 december 2019 in Palm Springs in de USA plaatsvond.
  • Twee Keynote Speakers spraken live in de bioscoop:Maaike Hoogewoning (auteur van boek Oorlog in de operatiekamer) over opereren in een wereld van leven en dood.Jorien Soepboer (conservator Museum Gouda) over het vooruitstrevende museumbeleid van voormalig directeur Josine de Bruyn Kops en vrouwelijke kunstenaars in het museum.
  • Onze loco-stadsdichter Chris Bellekom droeg een van zijn gedichten voor.
  • Het hele programma werd door dagvoorzitter Daphne Bergman begeleid. Momenteel is zij burgemeester van Beuningen, maar wij kennen haar natuurlijk als voormalig wethouder van Gouda.
  • In de pauze kon je onder het genot van een hapje en drankje met gelijkgestemde mensen doorpraten over wat je gezien en gehoord had.
  • Mensen lieten zich inspireren en informeren bij de stands van ondernemers.

TEDxGoudaWomen 2019 werd mogelijk gemaakt door: